NOTÍCIES
TORNAR
06/03/2017
El Magnànim presentarà el 9 de març el llibre Poesies i proses valencianes, de Teodor Llorente

 Rafael Roca ha preparat el més complet volum llorentí publicat mai

El conseller Vicent Marzà presentarà el llibre en el Centre del Carme

El dijous, 9 de març, a les 19.30 hores, la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà el llibre Poesies i proses valencianes, de Teodor Llorente, fruit d’una acurada selecció de composicions i escrits del prohom de la Renaixença valenciana realitzada per Rafael Roca. L’acte tindrà lloc a l’aula capitular del Centre Cultural del Carme i està prevista l’assistència, acompanyant a Roca, de Vicent Marzà, conseller de Cultura i Educació, iXavier Rius, diputat de Cultura.

El llibre recull cent cinquanta-una composicions líriques i vint escrits en prosa —entre articles, pròlegs, discursos…— que el converteixen en el volum llorentí més complet que no s’haja publicat mai, ja que incorpora textos desconeguts fins ara que són fruit de les recerques més actuals. La selecció, presentada de manera cronològica per mostrar l’extensa i prolífica trajectòria del patriarca de la Renaixença ha sigut confeccionada amb voluntat de difusió, amb la intenció de, tal com afirma Francesc Pérez i Moragón a la presentació que encapçala el volum, «fer accessible l’obra llorentina a un gran nombre de persones i, per tant, trencar aquella tràgica discontinuïtat en el coneixement i el reconeixement de les grans figures de la tradició literària valenciana». D’acord amb aquesta voluntat divulgativa, Josep Enric Estrela i el mateix Rafael Roca han realitzat la modernització lingüística dels textos de Llorente. 

Teodor Llorente Olivares (València, 1836-1911). Fou periodista, traductor, historiador, assagista, crític literari i artístic, cronista de viatges, polític i poeta. Fou el membre més reconegut de la Renaixença valenciana.

Rafael Roca Ricart (Alaquàs, 1971) és doctor en Filologia Catalana, professor de la Universitat de València, historiador i estudiós de la Renaixença valenciana especialitzat en la figura de Teodor Llorente.

Document Adjunt: 339_TarLLo.pdf
Premis València 2017

Accés a la presentació d'obres
Llegir més

CONTACTE

Si desitja posar-se en contacte amb nosaltres ens pot trobar a:

Carrer Corona, 36
46003 · València

Telèfon: 963 883 169
Fax: 963 883 170

iam@alfonselmagnanim.com

ENLLAÇOS
Carrer Corona, 36. 46003-València / Telèfon: 963 883 169 / Fax: 963 883 170 / iam@alfonselmagnanim.com