Antoni Simó Rosaleny

    Antoni Simó Rosaleny

    Antoni Simó Rosaleny és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i funcionari de Correus jubilat. És el president de l'Agrupació d'Estudis Locals el Castell d'Alcàsser (AEL el Castell) i de la Coordinadora No a la Muralla de l'AVE de l'Horta Sud.

    Ha escrit els llibres Alcàsser, biografia d'un poble en guerra (1931-1941) (Publicacions de la Universitat de València, 2010), La violència política contra les dones (1936-1953). El cas de la privació de llibertat en la província de Valencia (Institució Alfons el Magnànim, 2018), Els malnoms d'Alcàsser: xiquet, i tu de qui eres? (AEL el Castell, 2017) i Horts i motors d'Alcàsser (AEL el Castell, 2016).

    Ha fet de promotor, corrector i editor, amb l'AEL el Castell, del llibre de memòries El pacto de no intervención. Pobre República. Memorias del miliciano y brigadista José Almudéver Mateu (2014), llibre del qual s'han fet sis edicions, inclosa una en italià. També ha fet de promotor, director i ponent en el Primer Congrés d'Història Local d'Alcàsser, del qual l'AEL el Castell i l'Ajuntament d'Alcàsser editaren un llibre el 2019.

    Ha participat en la Primera Trobada d’Investigadors de la Comissió de la Veritat i en unes quantes trobades comarcals d'investigadors d'història. Ha escrit articles d'opinió i investigació històrica en revistes locals i autonòmiques.