Antonio Cambra González

    Antonio Cambra González

    Antonio Cambra González, nascut a València el 1975, es va doctorar el 2016 en el programa Coneixement i Societat de la Informació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La seua formació amalgama una vessant tècnica (enginyer tècnic en Informàtica per la Universitat Politècnica de València) amb una altra cientificosocial i humanística (grau en Ciències Socials i llicenciatura en Humanitats per la UOC).

    Catedràtic d’Educació Secundària des del 2022, desenvolupa el seu treball des del 2008 com a professor en el CIPFP (Centre Integrat Públic de Formació Professional) Mislata, activitat que compatibilitza amb la docència universitària en el grau de Sociologia de la UOC, on imparteix l'assignatura Transicions Ecosocials. En esta universitat, també fa faenes de tutoria acadèmica i administrativa, tant en l’Escola de Doctorat com en el grau de Sociologia i el màster d’Art, Humanitats i Cultura Contemporània.

    Els seus interessos de recerca se situen en els camps de les ciències socials, la cultura i la tecnologia. Fruit de la intersecció d’estos tres camps, escrigué la monografia ElectroDance. Estils culturals juvenils i comunicació digital en la Societat Xarxa, publicada per la Institució Alfons el Magnànim el 2018. A més d’esta obra, ha publicat articles en revistes d’abast internacional, on analitza l’evolució de les cultures juvenils i fenòmens com la celebritat en els temps d'acceleració temporal, tecnològica i hiperconsumista en què vivim. En dates més recents, la seua atenció s’ha desplaçat cap a l’estudi sociològic dels problemes que deriven de la crisi climàtica en què estem immersos. En el pla personal, és cooperativista convençut, valencianista acèrrim i continua subscrivint, malgrat tot, allò que «un altre món és possible».