Miriam Gómez Blanes

    Miriam Gómez Blanes

    Miriam Gómez Blanes és periodista per la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i criminòloga per la d'Alacant (UA), màster en Escriptura Creativa i doctoranda en Periodisme en l'UCM.

    Des del 2016, investiga les narratives de les persones migrants. El seu treball començà eixe any en el centre de detenció de Búsmantsi (Bulgària). Com a resultat, va crear l'obra col·lectiva Dreams without borders (2017) amb el suport del Consell d'Europa, i va ser una de les tres finalistes del V Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana en la categoria Acció Social (2018). Entre 2021 i 2022, la seua investigació la dugué a passar uns quants mesos en la Universitat de Tel-Aviv.

    En paral·lel i des de fa més de deu anys, ha treballat com a redactora i editora per a diferents organitzacions d'àmbit estatal i internacional, i ha estat implicada en diversos projectes educatius i socials en països com el Nepal o el Marroc.

    En l'àmbit literari, el 2000, va ser accèssit en el IV Certamen Literari de Relat Breu del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de València pel seu text Diari d'un pres. El 2021, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació publicà el seu primer llibre de no ficció: 'Menas', la infancia detrás de una etiqueta, premiat amb la Beca de Periodisme d'Investigació Josep Torrent, que li concedí esta institució i la Unió de Periodistes Valencians.