Vicent Garcia Devís

  Vicent Garcia Devís

  Vicent Garcia Devís és periodista i autor del llibre El Sàhara. La terra promesa (Alfons el Magnànim, 2019) i coautor d’El Triangle de les màquines. Obrers i patrons a Vinalesa, Foios i Meliana (Editorial Afers, 2023), un document d’investigació de les tres nissagues més importants que arribaren a l’Horta Nord, on van instal·lar tres grans fàbriques en la segona mitat del segle xix i les primeries del xx: els Trénor a Vinalesa, els Nolla a Meliana i els Bacharach a Foios.

  Garcia Devís és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid i cursà estudis de Geografia i Història en la Universitat de València.

  Ha treballat com a periodista redactor en RTVE, RTVV-Canal 9 i À Punt Mèdia. Abans exercí de redactor en Radio Cadena Española a València i en RNE a Alacant.

  Ha cobert conflictes internacionals com un dels primers reporters de guerra en els inicis de la televisió autonòmica valenciana (1989) al Sàhara Occidental, a l’antiga Iugoslàvia, durant la primera Guerra del Golf, a Somàlia i al Mato Grosso brasiler, on va entrevistar Pere Casaldàliga, el bisbe defensor dels indis xingú, karajà, bororo i xavante al costat del riu Araguaia, un dels grans rius amazònics.

  Del 2002 a la fi del 2008, va fer de corresponsal d'RTVV a Brussel·les, des d’on cobrí els principals esdeveniments de la política europea assistint a més de trenta cimeres de l'UE des de Roma fins a Lisboa. Va cobrir uns quants processos electorals a l'Amèrica Llatina i Europa, sobretot a França.

  Ha assessorat uns quants col·lectius en matèria de memòria democràtica, com per exemple en l’edició del darrer llibre de còmic de Paco Roca i Rodrigo Terrasa El abismo del olvido.

  També ha escrit en les revistes Mètode (UV), El Temps, Saó, La Veu del País Valencià, La Veu dels Llibres i Tiempo.