El poble

  Ascensió i caiguda de la classe obrera britànica (1910-2010)

  (Autor/autora) , (Traductor/traductora) , (Diseño de la cubierta) , (Diseño de la cubierta)

  A principis del segle XX, la major part de la població britànica pertanyia a la classe obrera; cent anys després, la seua existència està en dubte. El més poderós subjecte de transformació social, que va tenir a les seues mans guanyar un món nou, sembla haver-se esvaït en el lapse d'un segle.

  Selina Todd traça amb mestratge l'ascens de la classe obrera entre les les dues guerres mundials, la seua resistència al thatcherisme i el seu declivi actual. Ho fa revelant una Gran Bretanya distinta, on la comunitat sencera batallava al costat dels vaguistes i on les identitats no es configuraven entorn dels diners, El poble és la vibrant història d'un segle revolucionari i dels qui —paletes, criades, treballadores industrials o miners— van forjar realment el món modern.

  Estem davant del relat d'un segle d'història de la classe treballadora britànica, però amb una inclinació cap a les dones, les comunitats, la cultura i el canvi. Ens mostra com de brillants, creatives i poderoses han estat les classes treballadores. No és una història trillada, ni una amb final feliç. Una vegada i una altra, el progrés és aixafat. Però també ens recorda que la societat pot canviar quan el poble "parla".

  Autor/autora
  Traductor/traductora
  Diseño de la cubierta
  Diseño de la cubierta
  Colección
  Adés & Ara
  Materia
  Historia
  Idioma
  • Valencià
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228119
  ISBN
  978-84-7822-811-9
  Páginas
  671
  Ancho
  15 cm
  Alto
  22 cm
  Edición
  1
  Fecha publicación
  21-06-2019
  Número en la colección
  9
  Tapa blanda
  15,00 €

  Libros relacionados