Viaje al centro de un agujero negro

  (Autor/autora) , (Director de la colección) , (Ilustrador/ilustradora) , (Diseño de la colección)

  A l'abril de 2019, una col·laboració internacional d'astrònoms, anomenada «Event Horizon Telescope» (EHT), va fer pública la que ja s'ha convertit en una de les imatges més icòniques de la història de l'Astronomia: la primera fotografia dels voltants d'un forat negre, en l'interior del qual s'oculta una part de l'Univers a la qual mai podrà accedir el coneixement humà; una imatge reconstruïda a partir dels llamps de llum que van aconseguir escapar de les regions on es desfà el teixit de l'existència mateixa.


  «Viaje al Centro d'un Agujero Negro» ens porta des dels principis bàsics de la Teoria de la Relativitat fins a les gargamelles de la bèstia, on la llum pot quedar atrapada i l'espai penetrar en els dominis del temps. També ens parla dels reptes tecnològics que hem superat per a obtindre aquesta fascinant imatge, així com de l'experiència personal de l'autor, membre actiu de l’EHT, en aquesta odissea cap als confins de l'Univers.


  Iván Martí Vidal és un radioastrònom expert en explosions de supernova i forats negres supermassius. Alguns dels seus treballs han sigut clau en projectes d'alt impacte, com l’Event Horizon Telescope. Es va doctorar en Astrofísica per la Universitat de València i ha sigut becari de la Fundació Alexander von Humboldt en l'Institut Max-Planck de Radioastronomia (Alemanya), investigador en l'Observatori Espacial d’Onsala (Suècia) i astrònom de l'Estat en l'Institut Geogràfic Nacional. Actualment, és investigador distingit a la Universitat de València, dins del programa d'excel·lència CIDEGENT de la Generalitat Valenciana.

  Autor/autora
  Director de la colección
  Ilustrador/ilustradora
  Diseño de la colección
  Colección
  Urània
  Materia
  Matemáticas y Ciencia
  Idioma
  • Castellano
  Editorial
  Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
  EAN
  9788478228867
  ISBN
  978-84-7822-886-7
  Páginas
  232
  Ancho
  13 cm
  Alto
  21 cm
  Edición
  1
  Fecha publicación
  15-02-2021
  Número en la colección
  2
  Tapa blanda
  17,00 €

  Reseñas

  • Entrevista a Iván Martí Vidal, investigador de la Universitat de València i autor del llibre 'Viaje al centro de un agujero negro'.

   El dia À Punt

  • ‘Una odisea a los confines del universo’ per Alberto Fernández Soto

   Levante - EMV

  • Entrevista a Iván Martí Vidal

   Canal Youtube Magnànim

  Libros relacionados