Presentació - Vicent Andrés Estellés i la literatura a l'aula (CANCEL·LADA)

  • Data:26-03-2020
  • Hora:19:30
  • Lloc:Sala de Plens de l'Ajuntament
  • Plaça Major, 1
  • Borriana
  Presentació - Vicent Andrés Estellés i la literatura a l'aula (CANCEL·LADA)

  Aquest acte del Magnànim ha sigut cancel·lat a causa de la crisi sanitària de la COVID-19.


  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació presenta el dijous 26 de març en Borriana l'obra de Aina Monferrer Palmer, Vicent Andrés Estellés i la literatura a l'aula. L'acte tindrà lloc a les 19:30 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Borriana (Plaça Major, 1). Maria Josep Sanfont Melchor (Alcaldessa de Borriana i Professora de valencià en l'IES Jaume I de Castelló) presentarà i a més a més participaran, l'autora, Aina Monferrer i Vicent M. Salvador Liern, Catedràtic de filologia catalana de la Universitat Jaume I de Castelló. El llibre pertany a la collecció d'Estudis Universitaris dirigida per Josepa Cucó i Beatriz Santamarina. L'entrada com és habitual serà lliure i gratuïta fins completar l'aforament.


  Aina Monferrer ens presenta al seu llibre la hipòtesi sobre l'anàlisi sistemàtica de l'ideolecte literari d'un escriptor ens permet interpretar correctament i aprofundida la seua obra literària, així com el paper que juga aquest autor en el cànon literari a què pertany. Per a tals efectes, hem escollit fer servir una metodologia que combina l'anàlisi de textos mitjançant ferramentes informàtiques amb una anàlisi quantitativa de l'estil de l'autor, especialment centrada en quina és la funció de la tria estilística en cada moment. Així doncs, s'analitzaran els elements de l'estil i la funció dels textos poètics de Vicent Andrés Estellés amb l'objectiu d'aproximar l'obra del burjassoter a les aules. S'hi recullen des de suggeriments fins a exemples, desglossats de com conéixer en profunditat i utilitzar polièdricament textos literaris a l'aula, especialment poesia d'Estellés, i sobretot, des del punt de vista de l'educació discursiva.
  Aquest llibre també ofereix una anàlisi pragmaestilística rigorosa de l'estil de Vicent Andrés Estellés, sovint en comparacions amb Ausiàs March. A més, s'hi trobaran reflexions, exemples i anàlisis sobre literatura i cultura del País Valencià, però sempre connectats amb altres anells més amples de l'entorn cultural que mostren una visió de conjunt sobre la literatura catalana, actual i inserida en el món.

  Aina Monferrer Palmer (Borriana, 1987). És llicenciada en Comunicació Audiovisual i Grau en Llengua i Literatura Catalanes, màster en Comunicació Intercultural i Enseyament de Llengües i màster de Professorat.