Art i ciència: la influència de les malalties en l’obra de Pagagnini, Matisse i Kahlo

  • Data:18-05-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Col·legi Major Rector Peset, Sala Muralla
  • Pl. Forn de Sant Nicolau, 4
  • València
  Art i ciència: la influència de les malalties en l’obra de Pagagnini, Matisse i Kahlo

  El pròxim 18 de maig, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza l’acte «Art i ciència: la influència de les malalties en l’obra de Pagagnini, Matisse i Kahlo», una conversa entre Àngels Royo Peiró, oncòloga i divulgadora de la història de la medicina, i Anna Moner, escriptora i artista plàstica.

  Àngels Royo és llicenciada en Medicina i especialista en història de la ciència, comunicació científica, oncologia farmacèutica i intel·ligència emocional. És autora del llibre de divulgació oncològica Clar i Ras. Parlem del càncer. Reflexiona sobre qüestions comunes que no es tracten de manera habitual quan parlem de la malaltia i analitza el present i el futur de l’oncologia.

  Anna Moner és coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim, llicenciada en Història de l’Art, artista i escriptora. Ha escrit textos per a catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades i ha participat en programes de ràdio, així com en nombroses activitats literàries. Ha publicat diversos relats i novel·les com Les mans de la deixebla (Bromera, 2011), Premi Enric Valor; El retorn de l’hongarès (Bromera, 2015), Premi Alfons el Magnànim, Premi Túria i Drac de Sant Jordi 2015 de Catalunya Ràdio i del diari cultural Núvol, i La mirada de vidre (Bromera, 2019), Premi Ciutat d’Alzira.

  L’acte tindrà lloc dijous que ve 18 de maig a les 19:00 h a el Col·legi Major Rector Peset, Sala Muralla (Pl. Forn de Sant Nicolau, 4 València).