Presentació - Víctor Iranzo: Antologia (CANCEL·LADA)

  • Data:07-04-2020
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria Fan Set
  • C/ de Sant Ferran, 12
  • València
  Presentació - Víctor Iranzo: Antologia (CANCEL·LADA)

  Aquest acte del Magnànim s'ha cancel·lat a causa de la crisi sanitària de la COVID-19.


  La Institució Alfons el Magnànim-centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta l’Antologia del poeta Víctor Iranzo el proper dimarts 7 d’abril a les 19h en la Llibreria Fan Set (C/ de Sant Ferran, 12 – València). A l’acte participaran l’editor del volum i l’autor de la introducció Carles Fenollosa i el professor de filologia catalana de la Universitat de València Rafael Roca. El llibre pertany a la Biblioteca d’Autors Valencians, la collecció de referència del Magnànim fundada per Joan Fuster, i actualmente codirigida per Enric Sòria i Vicent J. Escartí. L'entrada, com és habitual, serà lliure i gratuïta fins completar l'aforament.


  Una figura literaria rescatada de l’oblit

  La poesia de Víctor Iranzo està arreplegada pòstumament en el volum Poesies (València, 1900). Ens deixà una producción poética destacable que superava qualitativament la producción del corrent jocfloralista de moda en aquells anys. Com a mostra de la seua rellevància literaria, fins ara inadvertida, participà el 1909 en el cèlebre Homenatge a Llorente. Iranzo, tanmateix, morí en un dels punts més alts en la seua trajectòria ascendent com a poeta.

  Sobre els ponents

  Carles Fenollosa (València, 1989) és professor de llengua i literatura. Actualment collabora en diversos mitjans de cultura i crítica literària, com Saó, Caràcters, Lletraferit o Revista de Filologia Valenciana.

  Rafael Roca és professor de filologia catalana a la Universitat de València. Historiador de la literatura, ha centrat l’interés de les seues investigacions en l’estudi dels escritors i les institucions del segle XIX.