Club de lectura en valencià : Dues monedes

  • Data:24-02-2023
  • Hora:12:00
  • Lloc:Centre d'Aprenentatge de Llengües de Blasco Ibáñez
  • Carrer de Gascó Oliag, 5, planta baixa
  • València
  Club de lectura en valencià : Dues monedes

  En la sessió de febrer del club de lectura en valencià del Centre d'Aprenentatge de Llengües de Blasco Ibáñez comentarem amb la seua autora, Núria TamaritDues monedes, Premi València de Novel·la Gràfica en Valencià 2018 de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació. Una novel·la gràfica que ens endina en la cultura africana, on hi col·labora la Fundació Full.

  L'acte tindrà lloc dimecres que ve 24 de febrer a el Centre d'Aprenentatge de Llengües de Blasco Ibáñez, a les 12 hores.

  Obert a tota la comunitat universitària i gratuït.

  Núria Tamarit, nascuda a Vila-real (la Plana Baixa) el 1983. és graduada en Belles Arts i ha participat en fanzines com Belice, Club del Còmic de València,Saxífono i Sacoponcho. També ha pogut mostrar els seus treballs en diverses exposicions realitzades en llibreries valencianes, madrilenyes i a la Solent University de Southampton (Regne Unit).

  Dues Monedes (Premi València de Novel·la Gràfica en Valencià 2018 de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació)

  Mar, una adolescent europea, viatja al Senegal amb sa mare, que treballa en un projecte de construcció d'una biblioteca i una emissora de ràdio en un poble d'agricultors i pescadors al nord de la regió. Habituada a les comoditats i dinàmiques de l'anomenat primer món, a mesura que s'anirà aclimatant als ritmes i costums del lloc, anirà prenent consciència que la meitat del seu equipatge eren tòpics, prejudicis i desconeixement. Sobre el terreny, Mar descobrirà una cultura sensual y hospitalària, un paisatge de bellesa insòlita i una societat amb problemàtiques molt específiques i sotmesa a greus desajustos polítics, però també aliena a moltes de les nostres servitus quotidianes. Dues Monedes, obra guanyadora del primer Premi València de Novel.la Gràfica, és la colorista mirada de la il.lustradora Núria Tamarit a una part de la realitat africana, tan vasta i complexa com fascinant en les particularitats