Conferència-Col·loqui 'La violència política contra les dones (1936-1953)'

  • Data:29-10-2021
  • Hora:19:30
  • Lloc:Centre Cultural
  • Dionís Chanza, 14
  • Alcàsser
  Conferència-Col·loqui 'La violència política contra les dones (1936-1953)'

  La Institució Alfons el Magnànim junt a l'Ajuntament d'Alcàsser organitzen la conferència-col·loqui sobre el llibre La violència política contra les dones (1936-1953)El cas de la privació de llibertat en la província de València, divendres 29 d'octubre a les 19:30h al Centre Cultural d'Alcàsser. A l'acte participaran els autors Antoni Micó i Ricard Camil.

  La guerra civil espanyola i la postguerra no va afectar només als hòmens. També les dones van patir una important violència política i, en concret, un gran nombre d'empresonaments. tot i que és un fenomen menys conegut. En aquest volum els historiadors Ricard Camil Torres i Antoni Simó trauen a la llum, tot contextualitzant-lo, l’univers de les presoneres polítiques en l'àmbit específic de la província de València, tant del període republicà com del franquista, tot destacant les importants diferències entre ambdós períodes.

  El llibre ens acosta al patiment, a l'exclusió social i al posterior llarg silenci que van haver de patir moltes dones. A més a més, a partir de les dades d'arxiu disponibles, compta amb uns apèndixs que relacionen els noms de les dones empresonades, la procedència i, en alguns casos, fins i tot les sentències. Aquest és un llibre que no deixarà indiferent al lector i que complementa l'estudi de la repressió que hagueren de patir desenes de milers de persones al llarg del segle XX.