Debat: De les retallades de llibertats a la criminalització de la dissidència

  • Data:28-10-2021
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural la Beneficència
  • Corona, 36
  • València
  Debat: De les retallades de llibertats a la criminalització de la dissidència

  La Institució Alfons el Magnànim organitza una nova edició dels Debats del Magnànim sota el títol De les retallades de llibertats a la criminalització de la dissidència, que tindrà tindrà lloc el proper dijous 28 d'octubre a les 19h en el Centre Cultural la Beneficència.

  Es comptarà amb la presència de Joaquim Bosch (magistrat i jurista), i M. Josep Amigó (vicepresidenta de la Diputació de València).

  Bosch va ser portaveu de l'organització Jutgesses i jutges per a la Democràcia entre 2012 i 2016. Ha realitzat activitats investigadores i docents com a director i ponent de cursos de formació de magistrats en el pla estatal del Consejo General del Poder Judicial i en el pla autonòmic de la Conselleria de Justícia. En aquest àmbit ha dut a terme diversos estudis sobre aspectes processals relatius a la prova, a la naturalesa de les parts en el procediment o a la problemàtica dels matrimonis en l'àmbit del Registre Civil. Així mateix, ha fet diversos treballs sobre immigració i refugi en el departament de Filosofia del Dret de la Universitat de València, en relació amb la legislació d'estrangeria de Dinamarca i els drets socials de l'Estat del Benestar. Ha qüestionat de manera freqüent l'actuació del poder polític en relació amb l'increment de la corrupció a Espanya i ha manifestat que les actuals estructures institucionals afavoreixen aquesta forma de delinqüència, per la qual cosa ha reclamat una àmplia reforma de les lleis vigents en la matèria.

  L’entrada serà lliure i gratuïta.