Presentació - Vino y sociedad

  • Data:14-10-2020
  • Hora:19:00
  • Lloc:C.C. La Beneficència
  • Carrer de la Corona, 36
  • València
  Presentació - Vino y sociedad

  La Institució Alfons el Magnànim presenta Vino y Sociedad, un estudi sobre la centralitat del vi en la nostra cultura

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre d’Estudis i d’Investigació presentarà el llibre “Vino y sociedad. Una invitación a la sociología del placer” el proper dimecres 14 d’octubre a les 19h en el Centre Cultural La Beneficència (Carrer de la Corona, 36 -València). L’acte es durà a terme a l’aire llibre, en un dels patis del Centre. L'entrada serà lliure i gratuita fins completar aforament.

  El llibre serà presentat per Francesc J. Hernández i Dobón (professor de sociologia de la Universitat de València); també hi intervindrà el sociòleg i director del Magnànim Vicent Flor.

  El vi ocupa un lloc central en la nostra cultura. Tothom sap que el plaer de prendre’s una copa de vi augmenta en companyia. Sovint en comprem amb la idea d’establir o afermar vincles socials i, a diferència d’altres begudes, n’és objecte de conversa, debat i crítica. El vi és, en definitiva, una beguda fonamentalment social. No obstant això, fins ara no hi havia cap llibre al mercat castellanoparlant que analitzara aquest aspecte social del vi. Amb “Vino y sociedad”, la Institució Alfons el Magnànim publica el primer tractat dedicat en exclusiva a aquest component social del vi.

  Benno Herzog és professor titular del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. És especialista en teoria i metodologia sociològica. És director del Grup d'Investigació sobre Teoria Crítica. Les seues línies d'investigació se centren en la crítica social i teories crítiques de la societat, anàlisi i teories del discurs, racisme i discriminació.