Jo també he llegit Fuster. Lectures contemporànies d'un escriptor genial

  • Data:30-11-2022
  • Hora:19:00
  • Lloc:Octubre Centre de Cultura Contemporània
  • Carrer de Sant Ferran, 12
  • València
  Jo també he llegit Fuster. Lectures contemporànies d'un escriptor genial

  Programa: 1a sessió (16 de novembre)2a sessió (23 de novembre) | 3a sessió (30 de novembre)

  3a sessió (30 de novembre)

  Heretgies, revoltes i sermons (Ferran Garcia Oliver)

  L’Albufera de València (Víctor Labrado)

  Notes d’un desficiós (Esperança Camps)

  ––––––––––

  Des de la Institució Alfons el Magnànim voldríem que els actes que hem preparat per a celebrar el centenari del naixement de Joan Fuster tingueren, a més de la seua funció simbòlica i commemorativa, una repercussió en la difusió de l’obra de l’escriptor, pensant en tot el públic potencial de les edicions que ja circulen.

  La major part de la llarga llista de títols que va publicar Fuster es troba disponible en diverses edicions i, en general, és present a les biblioteques i llibreries. És igualment abundant la bibliografia sobre l’autor, que no ha parat de créixer en les darreres tres dècades.

  Per tot això, l’objectiu dels actes programats és contribuir a la circulació dels recursos editorials que ja existeixen i incrementar l’atracció cap a la literatura de Fuster per part del públic lector en general i, en particular, dels sectors més joves, que no van viure l’eclosió d’aquell fenomen literari. D’altra banda, tant les edicions posteriors a la seua mort com la bibliografia sobre Fuster revelen que la posteritat de Fuster es troba fortament consolidada al País Valencià, però no a les Balears o a Catalunya, on ha caigut en un cert oblit –no nominalment, però sí en presència editorial i en els debats acadèmics i literaris. Recuperar la vigència de la literatura de Fuster només serà possible si es fomenta la seua lectura. I, sens dubte, la sèrie d’actes programats enguany per moltes associacions i institucions contribuiran a aquesta operació cultural que afectarà el cànon literari que es fixarà en les properes dècades.

  Els actes tindran lloc els dies 16, 23 i 30 de novembre, a les 19:00 hores, a l’Aula 1 de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (Carrer de Sant Ferran, 12, València).

  En cada una de les sessions intervindran tres ponents, cada un dels quals incitarà a la lectura d’un dels llibres de Fuster. Entre tots hem intentat que la llista de títols siga representativa i no deixe de banda cap aspecte de l’obra de Fuster (poesia, història cultural i política, crítica literària, crítica d’art, assaig i comentari periodístic).