L'educació: aprendre sobre l'aprenentatge

  • Data:04-12-2019
  • Hora:19:00
  • Lloc:Col·legi Major Rector Peset
  • plaça Sant Nicolau, 4
  • València
  L'educació: aprendre sobre l'aprenentatge

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre València d'Estudis i d'Investigació ha organitzat una nova sessió de Els Debats del Magnànim al voltant de L'educació: aprendre sobre l'aprenentage, amb la participació de Vicent Marzà (conseller d'Educació), Maria Josep Amigó (vicepresidenta de la Diputació), i Francesc Hernàndez i Carles Hernàndez (autors del libre L'educació). L'acte tindrà lloc el dimecres 4 de desembre, a les 19 hores, al Collegi Major Rector Peset (plaça Sant Nicolau, 4) i com és habitual l'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament de la sala. El llibre L'educació, obra de Francesc i Carles Hernàndez, ha estat publicat recentment pel Magnànim dins de la collecció de sociologia Descobrim, dirigida per Antonio Ariño, i ja està a la venda en llibreries i a la tenda online de l'editorial.


  Ensenyar i conéixer més sobre l'educació

  De diverses maneres, moltes persones pretenen canviar el món amb l'educació. del que es tracta ací, però, abans de res, és d'entendre-la. Al llibre que teniu a les mans esbrinem els mons de l'educació i l'aprenentatge. S'hi fa un recorregut des de la història de les institucions educatives i la proclamació del dret a l'educació fins a les noves orientacions sobre l'aprenentatge com a condició humana o la seua relació amb les biografies, passant per l'estudi de les lògiques dels sistemes educatius (amb les últimes dades disponibles a escala europea o valenciana), el paper dels docents, la relació amb l'entorn, etc.
  En resum, pretenem aprendre sobre l'aprenentatge, estudiar les persones que estudien i les que s'afanyen per ensenyar i conéixer més sobre l'educació.

  Carles Hernàndez Coscollà (València, 1987). ha cursat estudis superiors de música en percussió clàssica i contemporània a Barcelona i Freiburg. Té el grau d'educació (especialitat de Magisteri Musical) per la Universitat de Barcelona. És fundador d'Aprentell, una iniciativa que imparteix formació en centres educatius al voltant del principi d'aprendre a aprendre. Actualment és assessor en les Corts Valencianes.

  Francesc J. Hernàndez (València, 1959). Ha cursat estudis de filosofia i pedagogia. És professor al Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, on imparteix docència de Sociologia de l'Educació. També dirigeix l'Institut de Creativitat i Innovacions Educatives. Ha fet estades en les universitats de Gottingen, Kaiserlautern i Viena, entre altres.