Presentació: Aproximacions a l'esperit del temps

  • Data:13-02-2024
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria Fan Set - Octubre, Centre de Cultura Contemporània
  • Carrer de Sant Ferran, 12
  • València
  Presentació: Aproximacions a l'esperit del temps

  El pròxim dimarts 13 de febrer a les 19:00 hores es presentarà el llibre Aproximacions a l'esperit del temps, de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  L'acte se celebrarà a la Llibreria Fan Set (Octubre CCC · carrer Sant Ferran, 12 València), i intervindran els autors Anna I. López (doctora en Ciencia Política), Ernest Garcia (catedrático de Sociología de la Universitat de València), Ernest Reig (catedrático de Economía Aplicada de la Universitat de València), Sandra Obiol (profesora del Departamento de Sociología y Antropología Social de la Universitat de València), Ferran Archilés (profesor del Departamento de Historia Moderna y Contemporánea de la Universitat de València), Raquel Baixauli (profesora del Departamento de Historia del Arte de la Universitat de València), Gustau Muñoz (coordinador del llibre i coautor), i Vicent Flor (editor i director de la Institució Alfons el Magnànim).

  L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.

  Aquest volum col·lectiu, a cura de Gustau Muñoz, aplega les reflexions d’onze autores i autors de reconeguda solvència en el panorama de la docència i la recerca acadèmica.

  L’objectiu és aconseguir una radiografia dels problemes més candents de l’època contemporània que ajude a la reflexió, a pensar el món i a crear opinió.

  L’aportació pren en consideració un espectre temàtic altament signifi catiu: el rebrot de l’extremisme ultradretà, la força de la democràcia, la crisi ecològica, el nou paper d’Europa al món, la política en les societats actuals, l’economia i la crisi de la globalització, el sentit del nou segle, la revolució feminista, els nacionalismes, les cultures nacionals i l’amenaça homogeneïtzadora, la teoria crítica, la problemàtica de l’art i el paper del pensament al món d’avui.

  Un conjunt de qüestions cabdals sobre les quals, sens dubte, cal reflexionar.