Presentació: Aproximacions a l'esperit del temps

  • Data:09-02-2024
  • Hora:19:00
  • Lloc:INMAVI
  • Carrer de Salvador Gil, 15
  • Castelló
  Presentació: Aproximacions a l'esperit del temps

  El pròxim divendres 9 de febrer a les 19:00 hores es presentarà el llibre Aproximacions a l'esperit del temps de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, amb edició i introducció de Gustau Muñoz.

  L'acte se celebrarà a l'edifici INMAVI (Carrer de Salvador Gil, 15, Catelló), amb la participació de Gustau Muñoz (assagista, editor i coautor del llibre), Tobies Grimaltos (filòsof i coautor), i Vicent Flor (director de la Institució Alfons el Magnànim).

  L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.

  Aquest volum reuneix les reflexions d'onze autors de reconeguda solvència en el panorama de la docència i la investigació acadèmica, amb l'objectiu d'aconseguir una radiografia dels problemes actuals més candents que ajuden la reflexió, a pensar el món i a crear opinió, coordinat per l'assagista i economista Gustau Muñoz.

  L'aportació pren en consideració un ventall de temes altament significatius, com és el cas de la força de la democràcia, la crisi ecològica, el nou paper d'Europa en el món, la política en les societats actuals, l'economia i la crisi de la globalització, el sentit del nou segle, la revolució feminista, les cultures nacionals, la teoria crítica, la problemàtica de l'art i el paper del pensament en el món de hui. Un conjunt de qüestions capitals sobre les quals, sens dubte, cal reflexionar.

  A més de l'economista, assagista, editor i actual director de la col·lecció , Gustau Muñoz, el llibre està escrit per la doctora en Ciència Política, Anna I. López; el professor de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona, Jordi Riba; el catedràtic de Sociologia de la Universitat de València, Ernest Garcia; el catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, Joan Romero; el professor de Dret Constitucional de la Universitat d'Alacant, Manuel Alcaraz; el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de València, Ernest Reig; la professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, Sandra Obiol; el professor del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València, Ferran Archilés; la professora del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València, Raquel Baixauli; i el catedràtic de Filosofia de la Universitat de València, Tobies Grimaltos.