Presentació - Avern

  • Data:30-10-2021
  • Hora:17:20
  • Lloc:Plaça del Llibre de València
  • Plaça de l'Ajuntament
  • València
  Presentació - Avern

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació i Edicions del Buc presenten el llibre Avern de Louise Glück, amb pròleg de D. Sams Abrams i traducció de Núria Busquests, dissabte 30 de novembre a les 17:20h a la Plaça del Llibre de València. Intervindran Vicent Berenguer (Magnànim) i Pau Sanchis (Edicions del Buc). 

  Avern és la lava poètica quasi imperceptible que degota, empal·lideix amb la llum del dia i deixa anar l’aroma de la passió que sospitem que habita al fons del volcà. Hi ha en les pàgines del llibre el deix oníric que queda entre la realitat i el mite, el cos i l’ànima, l’amor i la mort. En Avern trobem la tríada: el marit, Hades, torturador invisible; l’esposa-filla, Persèfone, raptada per la mort, per amor i ara captiva, i la mare, Demèter, terra, vida, protectora, que torna la terra estèril quan està sense la seua filla.

  Glück ens parla de la infantesa i la vellesa sense ni tan sols parpellejar. Fugint de complexitats metafísiques i profunditats forçades, explora el cos i la ment amb una acidesa que t’empasses com una llaminadura i et fa qüestionar la dimensió real de la poesia, regne alhora de la desil·lusió i la il·luminació.