Presentació: Cançons populars per a cor mixt

  • Data:21-11-2023
  • Hora:19:30
  • Lloc:Societat Coral Micalet
  • C/ Guillen de Castro, 73
  • València
  Presentació: Cançons populars per a cor mixt

  El pròxim dimarts 21 de novembre a les 19:30 hores es presentarà el llibre Cançons populars per a cor mixt, de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

  L’acte se celebrarà a la Societat Coral Micalet (C/ Guillen de Castro, 73 València), amb l’actuació de l’Orfeó El Micalet i l’Orfeó de Massanassa.

  Intervindran a l’esdeveniment Miquel Juan García (autor), Enric Estrela (subdirector del Magnànim), Tonetxo Pardiñas (President de la Societat Coral el Micalet de València) i José Ramón Calpe (President de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Arrier m’han posat, El tio Pep se’n va a Muro, Tio Canya, Ja no canta el capellà… Les nostres músiques so´n la cultura del nostre poble, són el lloc on es reflecteixen els costums, els sentiments, els fets quotidians, el llenguatge. Un calaix on s’amaga la història dels nostres avantpassats i que tenim el deure moral de continuar guardant en la memòria col·lectiva. Són, en definitiva, una part fonamental del patrimoni cultural valencià i si aconseguim que eixes cançons populars entren a formar part del repertori de corals i orfeons, haurem fet un pas endavant en la cura i la difusió del nostre folklore musical. En aquesta línia de tenir al nostre abast un repertori variat i conegut per tots, aquest llibre aspira a convertir-se en un referent essencial perquè els nostres cors amateurs i professionals puguen cantar les cançons que des de sempre hem cantat, moltes de les quals no s'havien arranjat mai per a cor mixt.

  Miquel Juan García és professor de música a les Escoles Pies Malva-rosa i director de l’Orfeó Polifònic de Massanassa i de l’orfeó de la Societat Coral el Micalet de València. A més, participa com a assessor tècnic en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (CIBM). Entre la seua obra com a compositor destaquen: Trista història, poema simfònic; Roderic de Borja: Alexandre VI, òpera; Ibn Yubair de Medina Xàteba, cantata escènica; Els dies de la vida, poema simfònic, o Al cor de Jesús. És també autor de la música del disc Antologia 2013. Vicent Andrés Estellés i de diferents gravacions i cançons per a veu i piano, i arranjaments diversos per a cor mixt, que van des de música popular, grups i solistes, Nova Cançó, nadalenques, misses, motets, etc.