Presentació: Canvi de rumb. Els fantàstics setanta (1975-1979)

  • Data:28-09-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria Fan Set - Octubre, Centre de Cultura Contemporània
  • Carrer Sant Ferran, 12
  • VALÈNCIA
  Presentació: Canvi de rumb. Els fantàstics setanta (1975-1979)

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Canvi de rumb. Els fantàstics setanta (1975-1979) de Josep Piera Rubio.

  La tertúlia es celebrarà el pròxim dijous 28 de setembre a les 19:00 hores, en la Llibreria Fan Set (Octubre CCC · carrer Sant Ferran, 12 València), i comptarà amb la participació de Josep Piera (autor del llibre), acompanyat per Vicent Flor (director de la Institució Alfons el Magnànim), Núria Cadenes (escriptora i periodista), Marc Granell (poeta) i Donatella Siviero (traductora a l'italià).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Amb la mort del dictador s’obrí un temps d’esperança. Els esforços culturals d’uns grups de joves inquiets semblava que finalment il·luminarien una societat lligada a una tradició de derrotes i renúncies. Hi havia col·lectius de mestres que s’aplicaven amb entusiasme a la renovació escolar. I poetes que se sentien cridats a crear un nou imaginari col·lectiu, a partir de paisatges oblidats i històries marginades. Per aturar aquests canvis, les capes socials que havien donat suport a la dictadura van fer ús de la propaganda demagògica i dels mecanismes de poder de l’Estat. Quatre dècades més tard, mentre el món viu els darrers mesos de la pandèmia, Josep Piera escriu unes memòries que són, alhora, una evocació íntima i una lúcida crònica social d’aquells anys.