Presentació: col·lecció Urània

  • Data:30-04-2024
  • Hora:17:30
  • Lloc:Fira del Llibre de València
  • Espai Caixa Popular (C/ Cavanilles, 1)
  • València
  Presentació: col·lecció Urània

  La Fira del Llibre de València es durà a terme del 25 d'abril al 5 de maig de 2024 als jardins del Real (Vivers). Una vegada més, hi haurà oferta literària i activitats per a tots els públics, dins de la programació de la Fira, us podem avançar que la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudisi d'Investigació presentarà la col·lecció Urània amb els llibres Historia de la tecnología a través de veinte objetos, Astronauta i El universo a vista de pájaro.

  La presentació es celebrarà el pròxim dimarts 30 d’abril a les 17:30 hores a la Fira del Llibre de València – Jardins de Vivers, Espai Caixa Popular (C/ Cavanilles, 1), i comptarà amb la participació de Vicent J. Martínez, director de col·leccióBeatriz Ramírez Velado responsable de didàctica de l'Aula del Cel, Pedro Ruiz-Castell, autor del llibre Historia de la tecnología a través de veinte objetos, Amelia Ortiz Gil, autora del llibre Astronauta, i Mariano Moles Villamate, autor del llibre El universo a vista de pájaro.

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Historia de la tecnología a través de veinte objetos

  El desenvolupament de la tecnologia s'ha vist influït, al llarg de la història, per assumptes com la política, la religió, la guerra, l'economia o la cultura. A partir d'una vintena d'objectes, aquest llibre aprofundeix en les diferents etapes del desenvolupament tècnic de la humanitat examinant, de manera breu però rigorosa, aqueixes relacions.

  Astronauta

  Al juny de 1963, l’URSS posava en òrbita la primera dona cosmonauta. El camí no va ser fàcil per a Tereixkova i les seues companyes, però, per a les dones dels Estats Units, es convertiria en una missió impossible fins a vint anys més tard. Des de llavors, el nombre d’exploradores espacials encara està lluny d’igualar el dels seus companys masculins.

  El universo a vista de pájaro (Pròxima novetat editorial)

  Quina és la perspectiva adequada per a apreciar l'univers en el seu conjunt? Eixa és la qüestió que inspira aquest llibre, que comença considerant la idea d'univers i els principis assumits per a conéixer-ho.

  Dades i teoria són la base del coneixement científic. Es detalla el model estàndard, amb els seus èxits explicatius, sense oblidar algunes tensions que apareixen en confrontar-ho amb dades. El que permet concloure que la cosmologia no està tancada.