Presentació: Colps de batall a l'Horta Nord. Història, tradició i noves tecnologies

  • Data:29-05-2022
  • Hora:18:00
  • Lloc:Palau Comtal
  • Plaça Castell
  • Albalat dels Sorells
  Presentació: Colps de batall a l'Horta Nord. Història, tradició i noves tecnologies

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i de Investigació junt a l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells presenten el llibre Colps de batall a l'Horta Nord. Història, tradició i noves tecnologies, de Juan Bautista Tormos Capilla, el proper diumenge 29 de maig a les 18 hores al Palau Comtal d'Albalat dels Sorells. A l'acte intervindran l'autor, Francesc Llop i Bayo (autor del pròleg) i Mateu Rodrigo Lizondo (Cronista Oficial d'Albalat dels Sorells).

  Després de la presentació tindrà lloc un concert de campanes a càrrec de 5 campaners de la Catedral de València a la Sala de campanes de la torre campanar de l'església parroquial dels Sants Reis d'Albalat dels Sorells.

  Els aspectes sonors, musicals i acústics de les campanes de perfil tradicional valencià formen part inexorable de la nostra cultura, tradicions i patrimoni, i han convertit aquests instruments en un mitjà de comunicació indiscutible per al poble valencià des del segle xiii. Aquest llibre ens apropa als diferents sistemes de tracció de les nostres campanes: manual, electromecànic i sobretot els que depenen de les noves tecnologies digitals. De fet, aquesta obra té una doble aportació: ser la primera aproximació a les campanes de la comarca de l’Horta Nord de València i també la primera que s’ha endinsat en l’estudi dels seus mecanismes i accessoris. A més, ací s’estudien els diferents tipus de tocs (manuals i electromecànics) amb l’ajuda de fotografies inèdites, taules, gràfics, esquemes d’automatismes i pentagrames que de manera didàctica ens ensenyen la part rítmica, l’harmonia i l’acústica que s’origina a la sala de campanes de la històrica vila d’Albalat dels Sorells.