Presentació Congrés de les Germanies

  • Data:24-11-2021
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • Corona, 36
  • València
  Presentació Congrés de les Germanies

  Presentació del Congrés de les Germanies organitzat per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dimecres 24 de novembre a les 19:00 hores al Centre Cultural La Beneficència. A l'acte intervindran Vicent Josep Escartí (director del congrés) i M. Josep Amigó (vicepresidenta de la Diputació de València).

  Després, a les 19:30 h, i en el marc de l'acte inugural, podrem gaudir  del concert de Capella de Ministrers.

  La Germania va ser un moviment social de revolta popular contra els estaments poderosos de la ciutat i del regne de València, que va provocar una guerra amb disturbis i batalles en terres valencianes, durant els anys 1519-1523. Probablement l’esdeveniment polític més important del segle XVI a València és la Revolta de les Germanies (1520- 22), que es va produir a principis del segle XVI immediatament després del gran segle d’or en termes culturals, econòmics i socials que va representar per a València el segle XV. Prenent com a punt de partida la commemoració del V Centenari de la Rebel·lió de les Germanies, la revolta social contra la noblesa impulsada per les germanors gremials dels regnes de València i Mallorca entre 1519 i 1523, el programa que duu a terme Capella de Ministrers recrea musiques coetànies de l’època amb un text narratiu original de Vicent Josep Escartí basat en les cròniques valencianes de Guillem Ramon Català i de Miquel Garcia.

  Amb la participació de: David Antich, flautes, Pau Ballester, percusió, Robet Cases, tiorba i guitarra renaixentista, Carles Magraner, viola d’arc, narradora, Mª José Peris Aliaga. Sobre un text original de Vicent Josep Escartí.

  L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.

  Programació del congrés