Presentació: Del Saler al Túria

  • Data:25-09-2022
  • Hora:14:00
  • Lloc:Monestir de Santa Maria de la Valldigna
  • Monestir de Santa Maria de la Valldigna
  • Simat de la Valldigna
  Presentació: Del Saler al Túria

  El pròxim diumenge 25 de setembre, Carles Dolç presentarà el llibre Del Saler al Túria, coeditat amb Pruna Llibres, dins de la fira La Vall dels Llibres, que se celebra al Monestir de Santa Maria de la Valldigna (Simat de la Valldigna). L'acte tindrà lloc a les 14.00 h L’Almàssera del monestir i Josep Martínez presentarà a l'autor.

  La iniciativa que s’oposava a urbanitzar el Saler va agafar un gran protagonisme en la vida ciutadana valenciana, sobretot l’any 1974, encara sota la dictadura. Dos anys després, el 1976, quan l’oposició veïnal articulada pel moviment ciutadà El Saler per al Poble ja havia aconseguit que es congelara el pla, la proposta de fer el llit del Túria verd pren el relleu.

  L’arquitecte Carles Dolç ha fet una crònica rigorosa de les mobilitzacions del Saler i el Túria, dues iniciatives, que, tot i que distintes, estan entrelligades i han quedat unides en la història dels moviments ciutadans de València.

  La perspectiva actual ens permet destacar no només l’èxit que obtingueren en aquells moments, sinó sobretot el que han comportat per al bon disseny urbà de València i el benestar de la població. Els moviments ciutadans són expressió d’idees i sentiments socials que formen part de les ciutats democràtiques i que en molts casos han sigut decisius per fer-les millors.