Presentació - Del Saler al Túria

  • Data:12-07-2021
  • Hora:19:00
  • Lloc:Jardí Botànic de la Universitat de València
  • Quart, 80
  • València
  Presentació - Del Saler al Túria

  Presentació del llibre Del Saler al Túria, de Carles Dolç, coedició de la Institució Alfons el Magnànim i Pruna Llibres, el dia 12 de juliol a les 19 h al Jardí Botànic de la Universitat de València.

  Un diàleg sobre el llibre amb Carles Dolç, arquitecte i autor del llibre, Maria Josep Picó, periodista ambiental i autora del pròleg, Joan Ribó, alcalde de València, i Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València.

  Un llibre de les mobilitzacions del Saler i el Túria. Dues iniciatives, que, tot i que distintes, estan entrelligades i han quedat unides en la història dels moviments ciutadans de València.En tots dos casos, gràcies a iniciatives i moviments ciutadans exemplars que van alçar la veu i es van oposar a les polítiques desenvolupistes destructores de la natura i la biodiversitat, el litoral del Saler i els jardins del Túria són hui dia dos actius ambientals que ara aprecia i gaudeix la ciutadania valenciana.

  La perspectiva actual ens permet destacar no només l’èxit que obtingueren en aquells moments, sinó sobretot el que han comportat per al bon disseny urbà de València i el benestar de la població. Els moviments ciutadans són expressió d’idees i sentiments socials que formen part de les ciutats democràtiques i que en molts casos han sigut decisius per fer-les millors.

  Del Saler al Túria és un llibre narrat amb una combinació singular: saviesa i coneixement de l’arquitectura i l’urbanisme, juntament amb una immensa dedicació i voluntat d’aconseguir el millor relat possible, el més documentat i el més fidel als fets.

  El llibre inclou un pròleg de la periodista Maria Josep Picó. Del disseny i la maquetació s’ha encarregat Dídac Ballester i conté també una intervenció plàstica de Neus Sanfèlix.