Presentació: Dels faristols als pòdcasts

  • Data:08-02-2024
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • Carrer Corona, 36
  • València
  Presentació: Dels faristols als pòdcasts

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Dels faristols als pòdcasts. Persuasió política per a noves generacions (Premi València Nova Alfons el Magnànim d’Assaig 2023) de Teresa Ciges Barberán.

  La presentació se celebrarà el pròxim dijous 08 de febrer a les 19:00 hores, en el Centre Cultural La Beneficència (Carrer Corona, 36, València)

  A l'acte intervindran Teresa Ciges Barberán (autora del llibre), Joan Baldoví (síndic de Compromís a les Corts), i Vicent Flor (director de la Institució Alfons el Magnànim).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  El paradigma comunicatiu ha canviat, i també el polític. La comunicació política ha d'adaptar-se al nou context i té el repte de fer arribar els missatges a unes noves generacions interessades més per causes que per ideologies, i que formen part d'un segment de la población desencantat amb la política. L'infoentreteniment es fa més necessari que mai, i les xarxes socials faciliten la creació de formats autoproduïts pels actors polítics, cosa que permet fer disminuir la dependencia dels grans mitjans. A més, els influencers, es posicionen com a figures comunicatives clau en la conformació de l'opinió pública.

  Dels faristols als pòdcasts aborda, des d'una perspectiva externa, l'evolució d'aquests nous formats, però també ofereix una visió interna amb entrevistes a diversos polítics que han optat per fer programes d'infoentreteniment a través de You Tube. Tot plegat, per a oferir una radiografía completa de les estratègies que s'estan duent a terme des de la política per a arribar a les noves generacions.