Presentació - Desde la Noche y la Niebla

  • Data:19-12-2022
  • Hora:19:00
  • Lloc:Villa Amparo - Casa dels poetes
  • Av. Dr Eugenio López Trigo, 7
  • Rocafort
  Presentació - Desde la Noche y la Niebla

  Presentació del llibre Desde la Noche y la Niebla - Aus Nacht und Nebel coeditat per la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació i l'Institut Cervantes escrit per Artur Heras i Anacleto Ferrer.

  L'acte tindrà lloc el dilluns 19 de desembre a les 19 hores a Villa Amparo - Casa dels poetes en Rocafort.

  En Desde la noche y la niebla, Artur Heras i Anacleto Ferrer aborden, mitjançant imatges artístiques i els textos que les glossen, les relacions entre el nazionalsocialisme i el franquisme en els moments més foscos del segle xx i ens recorden —com apunta Luis García Montero en el seu pròleg al llibre— «que la velocitat a què s'expandeix la foscor és sempre major que la velocitat de la llum» i «que certs avisos sempre són actuals».

  Artur Heras és un artista espanyol amb una trajectòria internacional àmplia i reconeguda en el camp de la pintura i l'escultura. El disseny gràfic i la il·lustració de llibres són, amb el comissariat d'exposicions, altres apartats destacables de la seua activitat. Ha creat cartells de cinema, teatre i exposicions.

  Anacleto Ferrer és catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts en la Universitat de València. Autor, coautor, traductor i editor de més d'una vintena de llibres sobre filosofia, literatura, art i cinema, ha publicat nombrosos articles d'investigació en revistes nacionals i internacionals.