Presentació: Desinformació i poder

  • Data:24-05-2024
  • Hora:19:30
  • Lloc:Llibreria Publics
  • C/ Patrico Ferrándiz, 16
  • Dénia
  Presentació: Desinformació i poder

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Desinformació i poder. Alquímies de la persuasió (Premi València Alfons el Magnànim d’Assaig 2023) de Raúl Rodríguez Ferrándiz.

  La presentació se celebrarà el pròxim divendres 24 de maig a les 19:30 hores, a la Llibreria Publics de Dénia (C/ Patrico Ferrándiz, 16 Dénia)

  A l'acte intervindrà l'autor del llibre, Raúl Rodríguez Ferrándiz, Catedràtic del Departament de Comunicació i Psicología Social de la Universitat d'Alacant.

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Aquest llibre gira entorn de la relació entre desinformació i poder. Qui disposa d'una informació manté un poder sobre aquells que la ignoren; però quan la informació sembla accessible amb un sol clic, quan tot esdevé objecte de filtracions i compartir és la consigna, llavors el poder ja no recolza sobre la informació privilegiada: passa a exercir-se des del soroll confusionari, en un brou espés on els relats es disputen una atenció limitada i la veritat no és un horitzó estable per a confrontar-los, sinó un valor que cotitza en un mercat i que es privatitza, viralitza i monetitza, sense a penes relació amb els fets.