Presentació: El negoci de les aules

  • Data:08-11-2023
  • Hora:18:30
  • Lloc:Seu de STEPV-Intersindical Valenciana
  • Carrer Juan de Mena, 18
  • València
  Presentació: El negoci de les aules

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre El negoci de les aules de Moisés Pérez Pascual.

  La presentació se celebrarà el pròxim dimecres 08 de novembre a les 18:30 hores, en la Seu de STEPV-Intersindical Valenciana (Carrer Juan de Mena, 18 València), i comptarà amb la participació del autor Moisés Pérez Pascual.

  Presentació a càrrec de Marc Candela, responsable d’acció sindical del STEPV-Iv, i Lola Navarro, responsable d’educació privada-concertada del STEPV-Iv.

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Afirmacions polítiques ultraconservadores, connexions amb espais tradicionalistes, propietaris amb empreses en territoris de baixos règims fiscals, defensa subterrània de les desigualtats socials, la influència de l’Església catòlica, patronals amb alliberats sufragats amb fons públics, lobbies civils amb enorme capacitat de mobilització i pressió política, cognoms aristocràtics, la petjada de grans prohoms empresarials... El negoci de l’ensenyament concertat i privat del País Valencià està conformat per una xarxa d’actors amb uns interessos ideològics i uns lligams econòmics que rarament són identificats quan intervenen en la discussió pública i mediàtica sobre l’educació. En aquesta recerca periodística, els lectors tenen l’oportunitat de fer un viatge a través d’una teranyina que va ser beneficiada en detriment de l’escola pública durant les dues dècades de governs dretans al territori valencià. Un model educatiu assenyalat, a més, per fomentar la segregació social.

  Moisés Pérez Pascual (Muro d'Alcoi, 1993) és periodista al setmanari El Temps, on ha destacat per abordar temàtiques actuals com ara l'univers de l'extrema dreta, els drets lingüístics, les lluites pel territori, el joc polític valencià o els interessos empresarials rere les privatitzacions dels serveis públics. Abans ha escrit a l'edició valenciana del periòdic digital eldiario.es, el periòdic El Mundo i ha col·laborat en la revista digital CTXT.es. També ha exercit d’analista de l’actualitat a la ràdio i la televisió pública valenciana À Punt.