Presentació: El negoci de les aules

  • Data:15-06-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria Fan Set - Octubre, Centre de Cultura Contemporània
  • Carrer Sant Ferran, 12
  • València
  Presentació: El negoci de les aules

  El pròxim dijous 15 de juny a les 19:00 hores es presentarà el llibre El negoci de les aules. L'ensenyament privat i concertat al País Valencià de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  L’acte tindrà lloc a la Llibreria Fan Set (Octubre CCC).

  L’acte comptarà amb la participació de Moisés Pérez (autor del llibre i periodista), Joan Romero (catedràtic emèrit de Geografía Humana de la Universitat de València), Violeta Tena (vicepresidenta de la Unió de periodistes) i Guillermo López (director de la col·lecció Periodisme de la Institució Alfons el Magnànim).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Afirmacions polítiques ultraconservadores, connexions amb espais tradicionalistes, propietaris amb empreses en territoris de baixos règims fiscals, defensa subterrània de les desigualtats socials, la influència de l’Església catòlica, patronals amb alliberats sufragats amb fons públics, lobbies civils amb enorme capacitat de mobilització i pressió política, cognoms aristocràtics, la petjada de grans prohoms empresarials... El negoci de l’ensenyament concertat i privat del País Valencià està conformat per una xarxa d’actors amb uns interessos ideològics i uns lligams econòmics que rarament són identificats quan intervenen en la discussió pública i mediàtica sobre l’educació. En aquesta recerca periodística, els lectors tenen l’oportunitat de fer un viatge a través d’una teranyina que va ser beneficiada en detriment de l’escola pública durant les dues dècades de governs dretans al territori valencià. Un model educatiu assenyalat, a més, per fomentar la segregació social.

  Moisés Pérez Pascual (Muro d'Alcoi, 1993) és periodista al setmanari El Temps, on ha destacat per abordar temàtiques actuals com ara l'univers de l'extrema dreta, els drets lingüístics, les lluites pel territori, el joc polític valencià o els interessos empresarials rere les privatitzacions dels serveis públics. Abans ha escrit a l'edició valenciana del periòdic digital eldiario.es, el periòdic El Mundo i ha col·laborat en la revista digital CTXT.es. També ha exercit d’analista de l’actualitat a la ràdio i la televisió pública valenciana À Punt.