Presentació: El País Valencià. Estudis de geografia, història i art.

  • Data:19-09-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria Fan Set - Octubre, Centre de Cultura Contemporània
  • Carrer Sant Ferran, 12
  • València
  Presentació: El País Valencià. Estudis de geografia, història i art.

  El pròxim dimarts 19 de setembre a les 19:00 hores es presentarà el llibre El País Valencià. Estudis de geografia, història i art. Obra Completa II Manuel Sanchis Guarner de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  L’acte tindrà lloc en la Llibreria Fan Set (Octubre CCC · carrer Sant Ferran, 12 València), i anirà a càrrec del filòleg i catedràtic Antonio Ferrando, i l'escriptor i director de la Institució Alfons el Magnànim, Vicent Flor.

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Aquest segon volum de l’Obra completa de Sanchis Guarner, titulat El País Valencià. Estudis de geografia, història i art, recull els seus estudis sobre diversos aspectes de la geografia, la història i la producció artística del País Valencià, amb temes tan variats com la València visigòtica, la València musulmana, la vertebració i el poblament del Regne de València a partir de la conquesta de Jaume I, el desenvolupament urbà de la capital al llarg dels segles, la visió que diversos viatgers forans forniren del País Valencià a partir del seu pas per aquestes terres, les demarcacions i denominacions històriques del Regne de València, el paper de personatges cabdals de la història literària i cultural com ara Francesc Eiximenis, sant Vicent Ferrer i Joan Lluís Vives i les aportacions de pintors i gravadors valencians de diferents èpoques.

  Manuel Sanchis Guarner (1911-1981) ha estat el primer filòleg professional valencià i un notable historiador de la cultura. Fou el primer catedràtic de Lingüística Valenciana de la Universitat de València (1976). Fundà el Departament homònim (1976) i creà l’Institut de Filologia Valenciana (1978). El 1974, rebé el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el 1997 la Distinció al Mèrit Cultural, concedit a títol pòstum per la Generalitat Valenciana, i, el 2001, també pòstumament, la Medalla de la Universitat de València.