Presentació: El País Valencià i els altres

  • Data:13-02-2024
  • Hora:19:00
  • Lloc:Aula seminari, 3ª planta (Centre Cultural La Nau)
  • C/ de la Universitat, 2
  • València
  Presentació: El País Valencià i els altres

  Presentació de les publicacions de l’any dels escriptors valencians de l’exili (2023) a l'aula seminari, 3ª planta (Centre Cultural La Nau). Entre els llibres que es presentaran, es troba El País Valencià i els altres. Peripècies i avatars d'una ètnia, publicat per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació i la Acadèmia Valenciana de la Llengua.

  L'acte se celebrarà dimarts que ve 13 de febrer a les 19 hores i comptarà amb la intervenció de Verònica Cantó, Josep Palomero, i Francesc Pérez Moragón.

  L'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament.

  L’any 2023 l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ret homenatge als autors que van mantindre la llengua en la seua producció durant l’exili, com ara Emili Gómez Nadal, per això ha proposat a la Institució Alfons el Magnànim una coedició d’una obra publicada durant els anys noranta del segle XX, però ara amb una ordenació de la selecció dels articles diferent i amb una introducció i una edició a cura de Francesc Pérez Moragón.

  Així, El País Valencià i els altres. Peripècies i avatars d’una ètnia, s’ha treballat a partir de l’edició del llibre d’Emili Gómez Nadal Articles (1930-1939). El País Valencià i els altres, publicat l’any 1990 per la Institució Alfons el Magnànim a la col·lecció Biblioteca d’Autors Valencians, del qual es reprodueix en un apèndix la part del recull d’articles de Gómez Nadal, amb una nova maquetació del text redigitalitzat d’El País Valencià i els altres i una introducció nova del curador.