Presentació: El riu Vinalopo

  • Data:10-11-2023
  • Hora:20:00
  • Lloc:Casa de Cultura – Teatre Beneficència
  • C/ Sant Jordi, 34
  • Banyeres de Mariola
  Presentació: El riu Vinalopo

  El pròxim divendres 10 de novembre a les 20:00 hores es presentarà el llibre El riu Vinalopo de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  La presentació es celebrarà al Casa de Cultura – Teatre Beneficència (C/ Sant Jordi, 34,Banyeres de Mariola), i comptarà amb la participació de Tomàs Pérez  Medina (Editor) i Josep Sempere i Castelló (Alcalde i regidor de Cultura).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  Aquest volum aplega nou investigacions actuals sobre el riu Vinalopó. S’hi aborden problemes i reptes entre la complexa societat actual i la seua relació amb la natura: les dificultats per al drenatge de les aigües superficials en tota la conca alta, els marcats contrastos climàtics, l’interés i la utilització de les plantes barrelleres, la relació entre el marc estructural i l’endorreisme, la personalitat hidrològica i històrica i la sobreexplotació i contaminació de l’aigua, així com la gestió i l’ús del subministrament hídric. Totes aquestes visions fan paleses les relacions o desconnexions econòmiques, socials i ambientals del Vinalopó, un nom que només faria fortuna per a tota la via fluvial a partir del segle XIX, amb el món global.