Presentació - Enric Valor. Memòries

  • Data:28-04-2021
  • Hora:19:30
  • Lloc:Teatre Arniches
  • Av. Aguilera, 1
  • Alacant
  Presentació - Enric Valor. Memòries

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i de Investigació junt a l'Institut Valencià de Cultura (IVC) presentaran el llibre Enric Valor. Memòries, Premi València d'assaig 2020, de Joan Borja, dimecres 28 d'abril a les 19.30 h, al Teatre Arniches d'Alacant.

  En l'acte participaran l'autor, Joan BorjaM. Josep Amigó (vicepresidenta de la Diputació de València) i Abel Guarinos (Director General de l'Institut Valencià de Cultura). L'entrada serà gratuïta amb aforament limitat i amb reserva prèvia en el següent correu electrònic:arniches_ivc@gva.es.

  Enric Valor, memòries desvela aspectes de la vida i l’obra d’aquest autor cabdal. En aquest llibre, la seua memòria biogràfica i literària és reconstruïda a partir d’un diàleg generós amb el fill primogènit de l’escriptor, Enric Valor Hernández, que en conserva un record privilegiat.

   JOAN BORJA (Altea, 1968) és mestre per l’especialitat de Ciències, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Ha sigut vicedegà de la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant, director de la Seu Universitària de la Marina, director del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i director del Departament de Publicacions de l’Institut Alacantí Juan Gil-Albert. Actualment compagina la investigació, el periodisme i la docència universitària amb la direcció de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant. Entre la trentena de les seues publicacions destaquem Els aforismes de Joan Fuster (1996), Meleagre (1998), La utopia de la ciència (2004), Llegendes del sud (2005), Els discursos de la ciència (2013), Papers d’etnopoètica (2014), Les llegendes secretes de Sara Llorenç (2016), Sant Vicent Ferrer en l’imaginari popular valencià (2020) i Quadern de Biterna (2020). Ha obtingut el Premi Bernat Capó de Cultura Popular (2004), el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (2012) i el Premi Internacional de divulgació Científica Ciutat de Benicarló (2016).