Presentació - Escenarios para la exposición temporal

  • Data:22-04-2021
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • Corona, 32
  • València
  Presentació - Escenarios para la exposición temporal

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació presenta al Centre Cultural La Beneficència el llibre Escenarios para la exposición temporal de Maite Ibáñez

  A més de l'autora, intervindran Isabel Tejeda (professora titular de la Facultad de Bellas Artes de la Universidad de Murcia) i Vicent Flor (director del Magnànim). L'entrada serà gratuïta amb aforament limitat i amb reserva prèvia en el següent correu electrònic: activitats.magnanim@dival.es.

  La història dels museus és la història de com diverses formes d’instal·lació expositiva han canviat la nostra percepció del visual a la sala d'exposicions. En aquest sentit, l'escenari de l'exposició s'ha convertit en un exercici mutable. Maite Ibáñez (València, 1973) s’enfronta a aquesta qüestió, plantejant-ne el desenvolupament de l'exposició temporal, la gradual consolidació, així com el llenguatge que desenvolupa dins i fora de la sala. Per tot això, des del sentit històric de l’exposició temporal als seus elements fonamentals (espais, arquitectures, comissariat, etc.) ofereix un text que ens conduirà a conéixer debats actuals sobre els reptes propis d'aquestes pràctiques expositives.