Presentació - Especies urbanas

  • Data:21-10-2020
  • Hora:19:00
  • Lloc:C.C. La Beneficencia
  • Carrer de la Corona, 36
  • València
  Presentació - Especies urbanas

  La Institució Alfons el Magnànim presenta Especies urbanas, un recull d’articles de (i sobre) la vida als carrers


  La Institució Alfons el Magnànim-Centre d’Estudis i d’Investigació presentarà el llibre Especies Urbanas el proper dimecres 21 d’octubre a les 19h en el Palau dels Scala (Plaça de Manises, 4 -València). L’acte es durà a terme a l’aire llibre, en un dels patis del Centre. L’entrada serà lliure i gratuïta fins completar l’aforament.

  A banda de l’autora Bel Carrasco, hi intervindrà Emili Piera, director de la col·lecció Papers de premsa del Magnànim i el director d'El Mundo Comunitat Valenciana, Xavier Borràs.

  “Especies urbanas” és una selecció dels articles de Bel Carrasco publicats en el seu blog Zoocity de l’edició digital d’El Mundo Comunitat Valenciana, entre 2012 i 2018. Aquest títol al·ludeix al seu tema més recurrent, allò que passa a l’urbs, des de la mirada d’una ciutadana del carrer, que ha fet del passeig molt més que un exercici saludable: una declaració de principis i una de les Belles Arts.


  Bel Carrasco projecta la llum del focus sobre detalls d’aquest immens mosaic que és el món, es pot afirmar que l’articulista tendeix a desplaçar-ho en moltes direccions: cultura, salut, feminisme, defensa dels animals, etc., incloent-hi algun tast en la ficció, ja que l’article d’opinió es troba en la frontera entre el periodisme i la literatura. Varietat i brevetat, així com una visió crítica i alhora desdramatitzada, amanida d’ironia i sentit de l’humor, senyals d’identitat de Bel Carrasco, estan garantides.

  Bel Carrasco (València, 1952). Enginyera tècnica agrícola i llicenciada en Ciències de la Informació. Fa vint anys que és columnista de la delegació valenciana d’El Mundo en la pàgina web de la qual va tindre el blog Zoocity. Des que va complir el mig segle combina el periodisme amb la creació literària. Ha publicat novel·les de gènere fantàstic (Las semillas del Madomus y La hija del lector de nubes) i policíaques (El relojero de Real y Abrir en caso de muerte), contes, amb el col·lectiu Generación Bibliocafé, i la biografia del productor i director valencià Quique Belloch, Escenas de una vida (2018).