Presentació: Exercicis de vellesa

  • Data:13-04-2024
  • Hora:19:00
  • Lloc:Biblioteca de Polinyà de Xúquer
  • Carrer Canonge Hernandis, 6
  • Polinyà de Xúquer
  Presentació: Exercicis de vellesa

  El pròxim dissabte 13 d’abril a les 19:00 hores es presentarà el llibre Exercicis de vellesa. Última carta a Richart Juan Mollá de Josep Garcia Richart, i editat per la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

  L'acte se celebrará a la Biblioteca de Polinyà de Xúquer (Carrer Canonge Hernandis, 6), i intervindran Enric Iborra, Francesc Pérez Moragón, i Joan Nogueroles Garcia.

  L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.

  Amb aquest volum de Garcia Richart descobrim els versos d’un escriptor ocult amb una obra d’una qualitat diàfana que, pel seu caràcter reservat no buscà fer-los públics més enllà de mostrar-los a unes poques amistats. Ara se’n publica una selecció ben significativa reflex del seu caràcter moral i d’una època no exempta de pertorbacions en què visqué.

  Josep Garcia Richart (Xàtiva, 1929 - Polinyà de Xúquer, 2015) visqué molts anys a València, on feu els estudis de batxillerat a l’Acadèmia Sant Tomàs de Villanueva, ciutat on conegué, entre altres, Andreu Alfaro, Vicent Ventura, Joan Fuster i Joan Iborra, grup d’amistats que mantingué al llarg dels anys una tertúlia els dilluns a la cafeteria Noel i a la llibreria Dàvila. Estudià Dret a la Universitat de València, posteriorment, oposità al Cos Jurídic d’Intervenció Militar i fou destinat a Madrid, Jaca, Sevilla i finalment València.