Presentació: Francisco Brines. Por una ciega ley del corazón

  • Data:19-01-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria Ramon Llull
  • C/ Corona, 5
  • València
  Presentació: Francisco Brines. Por una ciega ley del corazón

  La Llibreria Ramon Llull presentarà el llibre de Francisco Brines Por una ciega ley del corazón amb una selecció i un pròleg de Vicente Gallego, editat per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

  L’acte tindrà lloc el 19 de gener en la Llibreria Ramon Llull, carrer de la Corona, 5 (València), a les 19 h.

  L’acte comptarà amb la participació de Vicente Gallego (selecció i pròleg), Vicent Berenguer (director de les col·leccions de poesia de la Institució Alfons el Magnànim) i Àngels Gregori (directora executiva de la Fundació Francisco Brines).

  Esta antologia de Vicente Gallego proposa una lectura de la part de l’obra de Francisco Brines que millor reflecteix el seu sentiment d’amor per la natura, un sentir que impregna completament la seua manera d’estar en el món, i celebrar-lo des de l’essència mateixa de la seua poesia. Des de «Las brasas» (1960) a «Donde muere la muerte» (2021), els 105 poemes d’esta selecció expressen l’enclavament privilegiat d’Elca i, des d’estos paisatges de la seua terra natal, els climes de l’esperit de Brines. Les fotografies d’Elca són de Sara Esteban.

  Francisco Brines (Oliva, 1932-2021) ocupa un lloc de prestigi en l’anomenada generació dels cinquanta (Barral, Biedma, Bonald, González, Goytisolo, Grande, Sahagún, Valente) i, per la veu tan diferent i intensa, la seua poesia constitueix un cas de deute lúcid amb la realitat del seu temps. Des d’eixa sensibilitat, esta antologia de Vicente Gallego destaca els poemes més significatius emplaçats en la seua residència d’Elca, l’àmbit que revela la veritat més íntima del poeta: l’erotisme, la passió viatgera, la meditació del temps, els records maternals i el misteri de la mort.