Presentació: Gavells. Poesia completa 1988-2023

  • Data:07-05-2024
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • Carrer Corona, 36
  • València
  Presentació: Gavells. Poesia completa 1988-2023

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Gavells. Poesia completa 1988-2023 de Anna Montero.

  La presentació se celebrarà el pròxim dimarts 07 de maig a les 19:00 hores, en el Centre Cultural La Beneficència, i comptarà amb la participació de Anna Montero (autora del llibre), Marc Granell (poeta) i Vicent Berenguer (director de col·lecció).

  L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.

  En aquest volum de l’obra poètica completa s’inclouen huit llibres, set dels publicats més un d’inèdit, a més d’un conjunt de poemes dispersos.

  Cada poema d’Anna Montero és una humil i agosarada exploració de la fondària que habita a dins i al voltant nostre. Humil, perquè coneix els riscos d’una recerca així i també perquè sap que qualsevol excés l’anul·laria. Agosarada, perquè fa falta valor per a avançar així a la descoberta, fent camí on no n’hi ha. [...]» Del pròleg.

  Anna Montero va nàixer el 3 de desembre de 1954 a Logronyo, allí viu pels atzars de la carrera acadèmica del pare fins que, després de cinc anys, la família va tornar a la seua ciutat natal, València, on segueix els seus estudis, es llicencia en Filologia Francesa per la Universitat de València i on desenvolupa el seu treball de professora de francés.

  Com a traductora del francés, ha publicat obres de poesia i de prosa de Charles Baudelaire, Jean-Charles Huchet, Pierre Assouline, Guy de Maupassant, Michel Crouzet o François Poulain de la Barre, entre altres. Les últimes traduccions que ha publicat són: Poetes quebequesos (2001); Claudine Bertrand, L’enamorada interior (2022); Aurélie Nemours, Oscil·latori (2002); Anise Koltz, 12 poemes (2004); Anisse Koltz, La terra calla (2005), i d’Aimé Césaire, Quadern d’un retorn alpaís natal (2017).