Presentació: Gènere i TIC

  • Data:17-05-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Centre Cultural La Beneficència
  • Carrer Corona, 36
  • València
  Presentació: Gènere i TIC

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Gènere i TIC. Fent i desfent gèneres i tecnologies de Núria Vergés Bosch.

  La presentació se celebrarà el pròxim dimecres 17 de maig a les 19:00 hores, en el Centre Cultural La Beneficència, i comptarà amb la participació de Núria Vergés Bosch (autora del llibre) Rosa Roig (directora de col·lecció) i Anabel Forte (directora Càtedra Escletxa Digital de Gènere de la UV).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  La relació entre gènere i tecnologia està en constant transformació i fa dècades que genera curiositat i interès des de l’acadèmia, les empreses, les polítiques públiques i els moviments feministes. Per a qualsevol persona interessada en les tecnologies, els estudis de gènere o els feminismes, aquest llibre resultarà aclaridor, inspirador i probablement generarà noves idees, solucions i preguntes.

  Les tecnologies de la informació i comunicació es van fent, desfent i refent, però també els gèneres. Per això sempre hi ha possibilitat de canvi i d’utopia en clau feminista. Aquest llibre identifica alguns grans reptes que tenen al davant les dones i persones LGTBIQ+, però sobretot fa visibles solucions i vies de millora que s’han d’aplicar des d’arreu. S’apunten camins diversos per fer que les dones i persones LGTBIQ+ se sentin més còmodes i progressin quan estudien, treballen i fan i desfan tecnologies a Internet, les xarxes socials o a qualsevol racó del món digital. També es reivindica una societat digital que es desenvolupi amb perspectiva feminista i n’abraci la seva diversitat, per anar fent, desfent i refent un món digital més inclusiu, amigable, curós, lliure de violències, empoderador i alliberador per a les dones, les persones LGTBIQ+ i per a tothom.