Presentació: Historia de la tecnología a través de veinte objetos

  • Data:27-02-2024
  • Hora:18:00
  • Lloc:Aula Magna del Centre Cultural La Nau
  • Carrer Universitat, 2
  • València
  Presentació: Historia de la tecnología a través de veinte objetos

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Historia de la tecnología a través de veinte objetos de Pedro Ruiz-Castell.

  El acte se celebrarà el pròxim dimarts 27 de febrer a les 18:00 hores, en l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau (Carrer Universitat, 2, València).

  Comptarà amb la participació de Pedro Ruiz-Castell (autor del llibre), Vicent J. Martínez (director de la col·lecció Urània), i Amelia Ortiz-Gil (astrònoma de l’observatori astronòmic de la UV i autora d’Astronauta. Pioneres de la exploració espacial).

  L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.

  El desenvolupament de la tecnologia s'ha vist influït, al llarg de la història, per assumptes com la política, la religió, la guerra, l'economia o la cultura. A partir d'una vintena d'objectes, aquest llibre aprofundeix en les diferents etapes del desenvolupament tècnic de la humanitat examinant, de manera breu però rigorosa, aqueixes relacions.

  Una història de més de 400.000 anys a la qual el lector s’apropa a través d'alguns dels debats historiogrà?cs més recents procedents de l'àmbit de la història de la ciència i de la tecnologia.

  Un plantejament nou amb el qual reivindicar la importància d'estudiar el passat per a entendre millor la complexitat de l'activitat cientí?ca i tecnològica i amb el qual facilitar elements per a una re?exió crítica sobre els problemes actuals d'un món en el qual la tecnologia és cada vegada més important.