Presentació: Joan Jeroni de Vilaragut (1421-1463)

  • Data:03-06-2022
  • Hora:19:30
  • Lloc:Museu Arquoelògic
  • Hospital, 20
  • Gandia
  Presentació: Joan Jeroni de Vilaragut (1421-1463)

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació i Drassana presenten el llibre Joan Jeroni de Vilaragut (1421-1463). El fill secret de la reina Margarida de Prades d'Abel Soler, divendres 3 de juny a les 19.30 hores al Museu Arquoelògic de Gandia. A l'acte participaran l'autor, Abel Soler i Vicent Baydal (Drassana).

  Què faríeu si visquéreu reclosos des de la infància en un monestir del segle xv i vos descobriren de colp i volta que sou el fill d’una reina i un insigne cavaller? Eixa és la situació en què es trobà en plena adolescència Joan Jeroni de Vilaragut i de Prades, el fill secret de Margarida de Prades, la darrera reina autòctona de la Corona d’Aragó.

  El llibre té un argument veritablement novel·lesc, però forma part de la nostra història. El jove Vilaragut es desfeu de l’hàbit de monjo de Poblet i proclamà: «No m’és possible fallir o desistir!», enmig de la busca d’una identitat cavalleresca que li havien arrabassat els seus propis pares.

  En les seues aventures per Itàlia i València, l’acompanyaran parents, amics fidels i dones sàvies i rebels, habituades a moderar l’univers violent i patriarcal, però poètic a pesar de tot, que presidí el Segle d’Or de les nostres lletres: un viatge per la història que no oblidareu mai.