Presentació: Josep Torrent. El periodisme compromés

  • Data:15-11-2022
  • Hora:19:00
  • Lloc:MuVIM
  • Guillem de Castro, 8, València
  • València
  Presentació: Josep Torrent. El periodisme compromés

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació vos convida a la presentació del llibre Josep Torrent. El periodisme compromés, que se celebrarà el pròxim dimarts 15 de novembre a les 19 hores al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat de València.

  L'acte comptarà amb la participació del president de la Generalitat Valenciana, el Molt Honorable Sr. Ximo Puig, qui signa el pròleg del llibre. També hi participaran el director de la col·lecció Papers de Premsa, Emili Piera; i el responsable de la selecció dels textos, Ximo Ferrandis.

  El llibre arreplega articles del periodista Josep Torrent (l’Eliana, 1953-2016) que inclouen tot tipus de temes, des del futbol fins a la normalització lingüística passant per la corrupció, les eleccions i les picabaralles internes dels partits. La carrera de Torrent va estar sempre vinculada a la terra que s’estimava i al desig de transformació d’una societat que imaginava orgullosa de les seues arrels i el seu potencial. Torrent va ser un periodista fruit de la Transició política i de la lluita per les llibertats. Elegit regidor de Cultura pel PSPV-PSOE a l’Eliana (Camp de Túria) en les eleccions municipals de 1979, Pep Torrent va deixar prompte la política per a dedicar-se a l’ofici que seria la seua vida. Valencia Semanal, Diario de Valencia, Noticias al Día, Levante i El País tenen la seua emprenta, igual que Valencia Plaza i Información i nombroses tertúlies de ràdio i televisió, on acudia amb les seues americanes de tweed per a posar trellat als debats. Aquest llibre recull una selecció dels millors articles de les últimes dècades de la seua vida.

  Més informació sobre el llibre