Presentació: La immigració estrangera al País Valencià

  • Data:30-03-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Llibreria Fan Set - Octubre, Centre de Cultura Contemporània
  • Carrer Sant Ferran, 12
  • València
  Presentació: La immigració estrangera al País Valencià

  La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre La immigració estrangera al País Valencià. Espills per a una societat diversa i canviant de Albert Moncusí Ferré

  La presentació se celebrarà el pròxim dijous 30 de març a les 19:00 hores, en la llibreria Fan Set. Trobada i col·loqui amb la participació de l’antropòleg i autor del llibre Albert Moncusí i el sociòleg Antonio Ariño.

  Aquest llibre convida a aproximar-se a les migracions a través d’un seguit d’aspectes que permeten entendre algunes de les transformacions més importants de la societat valenciana. El perfil sociodemogràfic de la població immigrada i la seua evolució i l’aportació que representa a la societat valenciana; les polítiques de regulació de fluxos, de cooperació i de ciutadania; el treball, les condicions de vida, la salut i les desigualtats; la participació associativa i les relacions socials i la convivència; les creences, els valors i les pràctiques culturals i religioses, són aspectes que es tracten als diversos capítols del llibre. És una invitació a explorar com, a través de la immigració estrangera i a la manera com un calidoscopi ofereix imatges a través de diferents espills, la societat valenciana ha anat esdevenint plural i ha afrontat el repte de donar respostes i de fer adaptacions en el camí de construir una societat a la vegada diversa i cohesionada. Una invitació elaborada a partir de dades que ofereixen diversos organismes i d’estudis i lectures a partir de les quals, la lectora i el lector podrà aprofundir en els diversos aspectes que introdueix l’autor.