Presentació - La transició a la democràcia a Gandia

  • Data:25-09-2021
  • Hora:11:00
  • Lloc: La Vall dels Llibres - 1a Fira d’editorials independents i de proximitat de la Valldigna
  • Real Monestir de Santa Maria de la Valldigna - Plaça de l'Abadia, s/n
  • Simat de la Valldigna
  Presentació - La transició a la democràcia a Gandia

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, dins de La Vall dels Llibres, la 1a Fira d’editorials independents i de proximitat de la Valldigna,  presenta el llibre La transició a la democràcia a Gandia de Vicent Cremades el dissabte 25 de setembre a les 17h.

  A l'acte intervindran l'autor, Vicent CremadesEmili Morant (director del CEIC Alfons el Vell) i Enric Estrela (subdirector del Magnànim).

  L’objectiu d’aquesta obra se centra a investigar, des dels moviments socials, la transició a la democràcia a Gandia i a la comarca de la Safor, a partir de la documentació trobada en arxius públics i privats, així com de testimonis de persones que van viure aquells temps en què treballaren i lluitaren contra la nit franquista. En la dècada de 1950 l’Institut Laboral i l’Escola Pia es convertiren en una mena d’oasi dins del règim. Allí es formà tota una joventut inquieta que més endavant seria la protagonista de la transició política. Així mateix, l’autor s’endinsa en el camí de la reforma, en els processos electorals, en la consolidació de la democràcia i dóna testimoni exhaustiu de la memòria democràtica i històrica de la comarca de la Safor.