Presentació - La transició a la democràcia a Gandia

  • Data:17-06-2021
  • Hora:19:00
  • Lloc:Casa de Cultura Marqués de González de Quirós
  • Passeig Germanies, 11
  • Gandia
  Presentació - La transició a la democràcia a Gandia

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació junt al CEIC Alfons el Vell, presenten el llibre La transició a la democràcia a Gandia de Vicent Cremades el dijous 17 de juny a les 19h a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia.

  A l'acte intervindran l'autor, Vicent Cremades, Nèstor Novell (antic director del CEIC Alfons el Vell) i Enric Estrela (subdirector del Magnànim). L'aforament serà llimitat. Accés prioritari amb reserva prèvia al següent correu electrònic: ceicalfonselvell@gandia.org.

  L’objectiu d’aquesta obra se centra a investigar, des dels moviments socials, la transició a la democràcia a Gandia i a la comarca de la Safor, a partir de la documentació trobada en arxius públics i privats, així com de testimonis de persones que van viure aquells temps en què treballaren i lluitaren contra la nit franquista. En la dècada de 1950 l’Institut Laboral i l’Escola Pia es convertiren en una mena d’oasi dins del règim. Allí es formà tota una joventut inquieta que més endavant seria la protagonista de la transició política. Així mateix, l’autor s’endinsa en el camí de la reforma, en els processos electorals, en la consolidació de la democràcia i dóna testimoni exhaustiu de la memòria democràtica i històrica de la comarca de la Safor.