Presentació: La veu interrompuda

  • Data:09-02-2023
  • Hora:20:00
  • Lloc:Centre Social José Bernabéu Alberola
  • Av. Carlos
  • Mutxamel
  Presentació: La veu interrompuda

  El pròxim dijous 9 de febrer, a les 20 hores, es presentarà el llibre La veu interrompuda, Fragments de la primera ràdio pública valenciana de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

  L’acte se celebrarà al Centre Social José Bernabéu Alberola (Av. Carlos Soler, 64, Mutxamel).

  Intervindran a l’esdeveniment Pere Miquel Campos (autor); Paqui Lillo (periodista); Francesc Pastor Verdú (mestre i escriptor) i Francesc Xavier Sala Ivorra (tècnic de l'Agència de Promoció del València- Ajuntament Mutxamel).

  La veu interrompuda és una recopilació de programes d’El setmanal que l’extinta Ràdio 9 va emetre cada diumenge al migdia entre 1993 i 1997 com a resum de les notícies més destacades de la setmana, tot sota el paraigua de dos dels recursos més estimats pels periodistes: el reportatge i l’entrevista, adobats amb l’ambientació i la producció musicals adequades al contingut. La ràdio, des del seu origen, permet la riquesa formal que no té la premsa escrita.

  A través d’aquesta recopilació escrita i els àudios dels setze programes d’Elsetmanal disponibles mitjançant els codis QR que s’hi inclouen, el lector-oient té la possibilitat de conéixer millor Luís García Berlanga, Santiago Carrillo, el drama de la Síndrome Ardystil, la dimissió de Felipe González com a secretari general del PSOE o la projecció de l’herència intel·lectual de Joan Fuster.

  El llibre, alhora que fa memòria d’alguns fets i personatges de l’actualitat valenciana i espanyola dels primers anys de vida de la Radiotelevisió Valenciana, reivindica la necessitat de mantindre i potenciar uns mitjans de comunicació públics, plurals, de qualitat i en valencià.

  Actualment, des d’À Punt, s’ha recuperat la veu interrompuda el 2013 pel govern de la Generalitat d’Alberto Fabra.