Presentació: La violència política contra les dones (1936 - 1953)

  • Data:10-03-2023
  • Hora:19:00
  • Lloc:Local Associació de Dones Amelia Jover
  • Carrer Pescadors, 15
  • Cullera
  Presentació: La violència política contra les dones (1936 - 1953)

  Presentació de La violència política contra les dones (1936 - 1953), de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, un llibre d'Antoni Simó Rosaleny i Ricard Camil Torres Fabra.

  L'acte tindrà lloc dimarts que ve 10 de març en el Local Associació de Dones Amelia Jover (Carrer Pescadors, 15 de Cullera), a les 19 hores.

  La guerra civil espanyola i la postguerra no va afectar només als hòmens. També les dones van patir una important violència política i, en concret, un gran nombre d'empresonaments. tot i que és un fenomen menys conegut. En aquest volum els historiadors Ricard Camil Torres i Antoni Simó trauen a la llum, tot contextualitzant-lo, l'univers de les presoneres polítiques en l'àmbit específic de la província de València, tant del període republicà com del franquista, tot destacant les importants diferències entre ambdós períodes.

  El llibre ens acosta al patiment, a l'exclusió social i al posterior llarg silenci que van haver de patir moltes dones. A més a més, a partir de les dades d'arxiu disponibles, compta amb uns apèndixs que relacionen els noms de les dones empresonades, la procedència i, en alguns casos, fins i tot les sentències. Aquest és un llibre que no deixarà indiferent al lector i que complementa l'estudi de la repressió que hagueren de patir desenes de milers de persones al llarg del segle XX.