Presentació - L'era d'Aquari

  • Data:29-10-2020
  • Hora:19:20
  • Lloc:Plaça del llibre
  • Plaça de l'Ajuntament
  • València
  Presentació - L'era d'Aquari

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre d’Estudis i d’Investigació presentarà “L’era d’Aquari”, guanyadora del Premi València 2019 de novel·la gràfica, a la Plaça del Llibre de València (Plaça de l’ajuntament – València). L’acte tindrà lloc el proper dijous 29 d’octubre a les 19.20h. Aquesta novel·la gràfica és una coedició amb Andana Edicions.

  A banda de l’autor Jordi Peidro, hi participaran el dibuixant de còmic Miguel Ángel Giner i el director del Magnànim Vicent Flor.

  “Àlex està entrant en la crisi dels quaranta. Com per a molts altres de la seua generació, la infància d'Àlex va estar envoltada de llibres, cinema i còmics que el traslladaven cada setmana a un món d'emocions i d'aventures. Ara, quan acaba de creuar la meitat de la seua vida, enyora aquells còmics i aquelles pel·lícules de Howard Hawks o de John Ford que tant l'entusiasmaven. Àlex ha pres una decisió que el seu entorn no acaba d'entendre: emulant al Corto Maltés, ha decidit emprendre un viatge en solitari en el mític tren Transsiberià.

  L'era d'Aquari, de tints autobiogràfics, és la història d'un viatge exterior per Rússia, Mongòlia i la Xina; i d'un viatge interior pels sentiments i els records del protagonista.”

  Jordi Peidró (Alcoi, 1965). Des de fa més de trenta anys es dedica a la seua gran passió, narrar històries. Dibuixant d'àlbums com El ojo de África' o el còmic de llarga extensió ‘La bahía del ahogado’, també ha bregat amb el format curt, com la sèrie Contes i llegendes' per a la revista Xiulit. És també autor de diverses obres teatrals: 'Eiximenis', 'El crack de l'29', 'Lletraferida', etc. Com a novel·lista ha signat La herencia del mar', primera de les aventures de l'inspector Vivas. Esperaré siempre tu regreso' és el seu primer llibre en el qual no fa servir la ficció com a punt de partida.